Arantast

Nombre socio: Henning Gerdt
Socios desde: 2012
Dirección: Dera Carrera, 16, 25540 Les
Teléfono: 973 647 088 – 638 163 740
Mail: arantast@gmail.com
Web: arantast.blogspot.com.es

Som una petita empresa familiar que funciona desde 2015. Ens dediquem a la revalorització d’ arbres fruiters a la Val d’ Aran. Per això, a més de cuidar arbres vells, gran part dels nostres esforços els dediquem a la multiplicació de varietats antigues per empelt.

Aprofitem i conservem el variat legat de bona fruita, perfectament adaptat al seu medi, i ho convertim en productes agroalimentaris de primera qualitat. Això és possible perquè no fa falta l’ ús de fitosanitaris en prats fruiters de muntanya amb les varietats tradicionals.

Tenim més d’ un centenar de joves pomeres de varietats tradicionals replantatades.  Recollim les pomes d’ arbres sense cap mena de tractament, per elaborar suc, sidra vinagre que realment aporten un benefici per la salut.

Amb gra ecològic de mostassa de l´Anoia, especies i sal també elaborem una mostassa de poma, que es l´ ultima creació d´Arantast.  Es tracta d´una salsa picant 100 % amb ingredients pròpis de cultiu ecològic de la Val d´Aran.
Som membres “Slow Food”, en concret del Convivium Ribagorça. També formem part de la marca Garantia Val d´Aran, per això anualment es realitzem analítiques dels nostres productes. L´any 2019, amb la nostra sidra, vam quedar en setè lloc al concurs internacional «Cider World» de Frankfurt.